24. aug. 2024

Få økonomiske gevinster ved at arbejde efter pensionsalderen

Er du ikke helt klar til at slippe arbejdsmarkedet, selvom du har nået pensionsalderen? Der er en række økonomiske gevinster, hvis du vælger at arbejde, efter du har nået din folkepensionsalder.

Billede til nyheden Få økonomiske gevinster ved at arbejde efter pensionsalderen
Der kan være økonomiske fordele ved at fortsætte med at arbejde, selv efter du har nået folkepensionsalderen. Foto: Shutterstock

Det kan godt betale sig at tage et par ekstra år på arbejdsmarkedet, selvom du har nået folkepensionsalderen. Der er nemlig en række økonomiske gevinster, som du kan drage fordel af.

Pensionsselskabet Sampension har her i artiklen samlet en række af de økonomiske fordele, du kan hente, hvis du arbejder efter folkepensionsalderen.

Aldersopsparingen er blevet mere attraktiv
Aldersopsparingen er i 2024 blevet langt mere attraktivt. Nu har indbetalinger nemlig ikke betydning for modregning i sociale ydelser i husstanden. Det vil konkret sige, at hvis du vælger at indbetale til en aldersopsparing via din arbejdsgiver, vil du ikke længere opleve, at eventuelle tilskud for eksempel boligstøtte, som du får fra det offentlige, bliver påvirket.

Der er en hel række fordele ved at indbetale til aldersopsparingen. Udbetalingerne er skattefri, og de bliver ikke modregnet i folkepensionstillægget i modsætning til ratepension og livsvarig pension, hvor der kan ske en modregning. Der kan være mulighed for at få udbetaling fra aldersopsparingen som en engangsudbetaling eller løbende udbetaling.

I 2024 kan du indbetale 9.100 kroner på en aldersopsparing. Har du 7 år eller færre til folkepensionsalderen, er taksten dog højere, da du i det tilfælde må indbetale 58.900 kr.

Slut med modregning i partners/ægtefælles pension
I 2023 trådte nye regler i kraft, som indebærer, at man ikke længere bliver modregnet i folkepensionen, hvis man selv eller ens bedre halvdel er i beskæftigelse. Den sløjfede modregning betyder, at det ganske enkelt bedre kan betale sig for seniorer og pensionister at arbejde, fordi det nu er mere fleksibelt for den ene part i husstanden at arbejde, uden det går ud over den anden.

Skattefri seniorpræmie
Du kan få en skattefri seniorpræmie, hvis du vælger at arbejde, efter du har nået folkepensionsalderen. Du får 45.415 kroner for det første år, du arbejder efter folkepensionsalderen, og 27.003 kroner for det andet.

Du skal blot arbejde mindst 1.560 løntimer i de 12 måneder, du arbejder, efter at du har opnået folkepensionsalderen.

Sampension kan hjælpe
Hvis du har spørgsmål til, hvordan du bedst tilrettelægger dit seniorliv, kan du ringe til Sampension. De kan rådgive dig om dine muligheder. Ring til dem på 77 55 62 50.

Relaterede nyheder