24. aug. 2024

Brug sundhedsordningen, hvis kroppen værker

Oplever du smerter i kroppen, eller døjer du med en skade, så husk at bruge sundhedsordningen, som er en del af din pensionsordning hos Sampension. Se, hvad du kan bruge sundhedsordningen til.

Billede til nyheden Brug sundhedsordningen, hvis kroppen værker
Sundhedsordningen er en del af din pensionsordning hos Sampension. Foto: Shutterstock

Sundhedsordningen hos Sampension giver adgang til gratis behandling hos blandt andet fysioterapeut og kiropraktor samt adgang til telefonisk psykologrådgivning og misbrugsrådgivning. Det kræver ingen lægehenvisning.

Det betyder samtidig, at overenskomstansatte gravere ikke længere kan få refusion for fysioterapi og kiropraktor, men i stedet skal benytte sundhedsordningen.

En del af pensionsindbetalingen
Sundhedsordningen i Sampension omfatter alle ansatte med pensionsordning efter OAO-S Fællesoverenskomsten, hvor pensionsbidraget indbetales til Sampension.

Prisen for sundhedsordningen betales ud af den månedlige pensionsindbetaling fra arbejdsgiver, og da prisen for forsikringer samtidig nedsættes, påvirker udgiften for langt de fleste ikke størrelsen af pensionen. Så du skal ikke selv have penge op af lommen, når du bruger sundhedsordningen.

Sådan bruger du sundhedsordningen
Det er vigtigt, at du kontakter Sampension, når du oplever smerter eller mistrivsel, så du kan få den rette behandling og fastholde dit arbejde.

Ved en tidlig indsats øges chancerne for, at du undgår langvarig sygemelding eller får varige skader.

Ved sygdom leverer Sampension sammen med Dansk Sundhedssikring en helhedsorienteret sundheds- og rådgivningsløsning.

Dansk Sundhedssikring kan kontaktes på 77 55 62 50. Du kan også anmelde en skade ved at logge ind her

Læs mere om sundhedsordningen 

Sundhedsordningen giver hjælp til

  • lindring af fysiske smerter
  • håndtering af stress, mistrivsel, misbrug m.m.
  • henvisning til speciallæge m.m. i det offentlige sundhedsvæsen.
  • råd og vejledning om dine muligheder og rettigheder i sundhedsvæsenet, fx behandlingsgaranti eller valg af behandlingssted.

Relaterede nyheder