20. mar. 2023

Restskat og pension – måske kan Sampension hjælpe dig

Skal du betale restskat på grund af for stor indbetaling til pension? Måske kan Sampension hjælpe dig ved at ændre på, hvordan dine indbetalinger i 2022 blev fordelt til de forskellige typer af opsparinger.

Billede til nyheden Restskat og pension – måske kan Sampension hjælpe dig
Var der røde tal på årsopgørelsen, så kan Sampension måske hjælpe dig.

Stod der røde tal på årsopgørelsen, da du tjekkede? Og skyldes det måske en for stor indbetaling til din ratepension, så kan Sampension måske hjælpe dig.

I 2022 måtte du i alt indbetale 59.200 kr. til ratepension og ophørende alderspension. Beløbet gælder både arbejdsgiverbetalte ordninger og private ordninger. Der er heldigvis hjælp at hente.

”Den gode nyhed er, at man relativt nemt kan undgå, at det beløb, man måtte have indbetalt for meget på ratepensionen, bliver dobbeltbeskattet. Men det kræver, at man er vaks, når man tjekker årsopgørelsen. Hvis man af opgørelsen kan se, at man har haft for høje indbetalinger, skal man kontakte sin bank eller pensionsselskab, hvor man så har mulighed for enten at få pengene tilbage eller at overføre dem til en pensionsordning med livsvarig udbetaling med fradrag,” siger Anne-Louise Lindkvist.

Her kan du læse mere om, hvordan Sampension måske kan hjælpe dig.

Relaterede nyheder