Forbundet af Kirke-og kirkegårdsansattE
Her er du:
Forside >  Nyheder
En stærk fagbevægelse har aldrig været mere vigtig end nu
- 20/11/22

En stærk fagbevægelse har aldrig været mere vigtig end nu.

I dag er kun halvdelen af arbejdsstyrken medlem af en fagforening under Fagbevægelsens Hovedorganisation eller AC (Akademikernes Centralorganisation). Det er de sørgelige fakta, og derfor var organisering også et af hovedpunkterne på kongressen.
 
- På kongressen blev besluttet et forpligtende fællesskab om organisering for at vende medlemsudviklingen. Måske er vi ikke gode nok til at sælge budskabet om fordelene ved at være organiseret i den fagforening, der ejer overenskomsten på ens arbejdsområde. Men det er vigtigere end nogensinde, at fagforeningerne har mange medlemmer, siger formand for FAKK Bjarne Rødkjær.
 
- Hvis vi ikke er stærke nok til at forhandle ordentlige aftaler med arbejdsgiverne, så vi bliver presset på vores løn- og arbejdsforhold, går det ud over os alle, både medlemmer og ikke-medlemmer.

Nye i FH
FAKK er nye i FH, og det er en stor styrke, at fagforeningen nu er med i det store fællesskab.
 
- Før vi kom med i Serviceforbundet, var vi ikke en del af FH – det tidligere LO. Det er vi nu, og vi har mulighed for at komme med vores synspunkter og påvirke beslutningerne. Vi er stadig en lille fagforening, men vi er ikke alene. Og vi har i virkelighed en større styrke, end vores medlemstal berettiger til, siger Bjarne Rødkjær.
 
Kongressen 2022 foregik 31. oktober til 1. november. Her kan du læse mere om FH-Kongressen. 
Til top