Forbundet af Kirke-og kirkegårdsansattE
Her er du:
Forside >  Nyheder
Med fagforeningens hjælp fik Hanne en god fratrædelsesaftale
- 20/11/22

Med fagforeningens hjælp fik Hanne en god fratrædelsesaftale.

I mange år var Hanne Madsen glad for sit job. Hun var først gravermedhjælper og senere ledende graver, og det skulle hun da blive ved med indtil pensionering engang. Sådan tænkte hun. Men da et nyt menighedsråd satte en omstrukturering i gang, som Hanne følte, gik helt hen over hendes hoved, måtte hun have fagforeningen ind over.
 
- Da blev jeg virkelig lykkelig for, at jeg var medlem af FAKK. For ellers havde jeg stået helt alene og været magtesløs, siger Hanne Madsen.
 
Hun er nu fritstillet og er i gang med at se sig om efter et andet job.
 
FAKK kan matche arbejdsgiver
Når det går galt på jobbet, giver det et enormt pres, dels fordi man er stresset og ked af det, dels fordi man ikke har det nødvendige kendskab til reglerne.
 
- Det var helt enormt trygt at have en fra FAKK ved sin side. Faglig sekretær Benny Rosenqvist var med som bisidder til møderne. Og han kender jo reglerne og har været bisidder mange gange, fortæller Hanne Madsen.
 
- Han havde også den nødvendige ro, der skulle til. For jeg var selv påvirket af situationen.
Du har disse muligheder
Efterhånden stod det klart, at Hanne skulle have et overblik over sine muligheder.
 
- Ved et af møderne sagde Benny Rosenqvist til mig, at jeg havde 3 muligheder, som han kunne forhandle for mig: Jeg kunne komme tilbage på nedsat tid, jeg kunne fortsætte med at være sygemeldt, eller jeg kunne få en fratrædelse.
 
- Det var godt at få ridset mine muligheder op, selv om jeg jo i den bedste af alle verdener helst ville blive i mit job. Så jeg sagde til Benny, at jeg gerne ville have en fratrædelse.
 
- Benny Rosenqvist forhandlede på mine vegne, mens jeg ventede udenfor, og han kom ud med en rigtig god fratrædelsesaftale, som blandt andet indebar en fritstilling. Da jeg skulle hen på mit arbejde og hente mine ting, havde jeg også en bisidder med. Det var en fra den lokale bestyrelse. 

- Så jeg kan kun sige, at FAKK er der, når man har brug for det. Jeg ville have haft virkelig svært ved at overskue hele processen uden min fagforenings hjælp. Jeg vidste jo ikke så meget om mine rettigheder. Nu havde jeg en fagperson ved min side, som kender til disse situationer og til alle regler, siger Hanne Madsen. 
Til top