Forbundet af Kirke-og kirkegårdsansattE
Her er du:
Forside >  Nyheder
Delegeretmødet: Vi holder fortsat øje med Landsforeningen af Menighedsråd
- 25/06/22

Delegeretmødet: Vi holder fortsat øje med Landsforeningen af Menighedsråd.

Selvom FAKK har fået kirkeministerens og skatteministerens ord på, at den nuværende model ikke bør laves om, så understregede Bjarne Rødkjær på delegeretmødet, at FAKK følger udviklingen nøje for at sikre, at Landsforeningen af Menighedsråd ikke bliver til en arbejdsgiverforening.
 
I beretningen fremhævede formanden, at der er kommet gang i den nye lederuddannelse for gravere. Han nævnte også FAR – Folkekirkens Arbejdsmiljø Råd, som menighedsrådene skal betale til. Det permanent råd kan hjælpe med problemer med arbejdsmiljøet, og i fremtiden kan rådet måske få endnu flere psykologer tilknyttet.
 
Medlemsudviklingen
Knap så positivt er medlemsudviklingen. Der er en lille nedgang i medlemsantallet, og hovedbestyrelsen har derfor nedsat et udvalg, som blandt andet skal undersøge potentialet for at få flere medlemmer, og især yngre medlemmer.
 
Der har også i foråret været en undersøgelse af medlemmernes tilfredshed med FAKK. Resultaterne af den undersøgelse kan hjælpe med til at fastholde de eksisterende medlemmer. 
Til top