Forbundet af Kirke-og kirkegårdsansattE
Her er du:
Forside >  Nyheder
Bjarne Rødkjær: Kritikken af FAR er ikke berettiget
- 21/04/22

Bjarne Rødkjær: Kritikken af FAR er ikke berettiget!

Der har især i hovedstadsområdet været konstateret store arbejdsmiljøproblemer, blandt andet mobning, i Folkekirken. Derfor har TV2 Lorry sat fokus på problemet og i den forbindelse kritiseret FAR.
 
FAR har kørt som forsøgsordning i perioden 2016-2021 og er nu blevet permanent. Bjarne Rødkjær var formand for styregruppen for forsøget og er nu formand for bestyrelsen for FAR.
 
Nogle af kritikken går på, at FAR fysisk er placeret for langt væk fra problemerne (i Sabro uden for Århus), har lejet sig ind i Landsforeningen for Menighedsråds lokaler, og ikke i tilstrækkelig grad kan løse de massive problemer, der har vist sig.
 
Forståelig kritik, men også en forbier
Bjarne Rødkjær kan godt forstå noget af kritikken, men mener også, at den rammer forbi målskiven.
 
- Den fysiske placering kan man altid diskutere. Det har vist sig, at problemerne er størst i København, men det kunne vi ikke vide. Vi har dog taget den konsekvens, at vi har ansat en psykolog med base i København, og vi overvejer at placere en afdeling på Sjælland.
 
Kritikken af, at FAR lejer nogle af Landsforeningen for Menighedsråds lokaler, kan Bjarne Rødkjær godt forstå, men det har vist sig helt uproblematisk.
 
- Vi havde også visse betænkeligheder i starten af forsøget, men der er intet andet end adressen tilfælles. FAR er en selvstændig og uafhængig enhed og et fælles projekt mellem arbejdsgiverne og fagforeningerne. FAKK har som medejer af FAR direkte indflydelse på det, der foregår i FAR.
 
Endelig er der det med, at FAR ikke leverer ordentlige løsninger på problemerne.
 
- Som jeg har udtalt til TV2 Lorry, vil det være naivt at tro, at vi har fundet et guldæg, som kan løse alt. Sådan kan det aldrig blive. FAR er en vigtig bidragsyder til at afhjælpe arbejdsmiljøproblemer på vores arbejdspladser. Men FAR kan ikke stå alene. Når vi ser så massive problemer som i København, så kræver det en kæmpe indsats og vilje og et stærkt samarbejde med brug af alle de redskaber, vi har til rådighed.
 
- Jeg håber, at medlemmer, der oplever problemer med arbejdsmiljøet, ikke vil tøve med at kontakte FAR. Det er et godt udgangspunkt for en uvildig rådgivning.

Læs mere om FAR her 
Til top