Forbundet af Kirke-og kirkegårdsansattE
Her er du:
Forside >  Nyheder
Nye vejledninger til brug i kampen mod seksuel chikane i folkekirken
- 16/12/21

Nye vejledninger til brug i kampen mod seksuel chikane i folkekirken.

Folkekirkens Arbejdsmiljøråd har styrket indsatsen i kampen mod seksuel chikane. Det sker på baggrund af tal fra Arbejdsmiljø og Helbred, der tidligere i år viste, at branchen for religiøse institutioner og begravelsesvæsen, som folkekirken er del af, er en af de brancher, der har en særlig høj forekomst af seksuel chikane og andre krænkende handlinger.

Folkekirkens Arbejdsmiljøråd har derfor udarbejdet to nye vejledning inden for emnet. Vejledningerne er udarbejdet i samarbejde med Kirkeministeriet.

Den første vejledning er ”Dialog til omgangstone”, der giver redskaber til, hvordan man på de folkekirkelige arbejdspladser kan sætte gang i dialogen om grænser og krænkelser.
Den anden vejledning er en procesvejledning, der trin for trin giver overblik over, hvordan de folkekirkelige arbejdspladser skal forholde sig, hvis de står med en konkret sag

Chikane er helt uacceptabelt og skal forebygges
- Seksuel chikane og krænkelser er noget, vi tager meget alvorligt. Og vi tager det også meget alvorligt, når folkekirkens område bliver udpeget som særlig udsat branche, udtaler Inge Kjær Andersen, der er formand for Folkekirkens Arbejdsmiljøråd.

- Det vigtigste er forebyggelsen og her kan guiden og dialog være en god start. Men vi ved også, at chikane forekommer, og her er der hjælp at hente i procesvejledningen, der giver overblik over, hvem der skal inddrages i sager.  Altså hvad gør man, når der er sket noget konkret. For det er vigtigt at handle, og vi skal sørge for at hverken medarbejdere, menighedsråd eller frivillige kommer i klemme. Overblikket og vejledningen i forhold til, hvor man skal henvende sig har manglet, erkender formanden.

De to vejledninger ligger i forlængelse af den eksisterende vejledning ”Vejledning om håndtering af seksuel chikane og krænkende handlinger på arbejdspladsen”. Denne vejledning tydeliggør, hvordan seksuel chikane og krænkende handlinger skal forstås, samt hvordan der kan arbejdes med håndtering og forebyggelse 
 
Materialet findes her https://kirketrivsel.dk/indhold/vejledning-om-h%C3%A5ndtering-af-seksuel-chikane-p%C3%A5-arbejdspladsen 
Til top