Forbundet af Kirke-og kirkegårdsansattE
Her er du:
Forside >  Nyheder
Landsforeningen af Menighedsråd fortsætter arbejdet med at blive arbejdsgiver
- 22/08/21

Landsforeningen af Menighedsråd fortsætter arbejdet med at blive arbejdsgiver.

Du har måske i løbet af sommeren bemærket ”nyheden” i medierne om, at Landsforeningen af Menighedsråds bestyrelse fik opbakning fra deres delegeretmøde til at gå videre med deres ønske om at blive forhandlingsberettiget part.
 
Det vil betyde, at de skal indgå overenskomster med de faglige organisationer. I dag er det Kirkeministeriet, der forhandler overenskomsterne.
 
Vi advarer imod, at det sker
Det er jo et længe næret ønske fra Landsforeningens side, og som vi omtalte i sidste nyhedsbrev, så har alle de faglige organisationer advaret mod at det sker.
 
Det vil efter vores opfattelse være endog meget betænkeligt at lade en privat organisation (som landsforeningen må siges at være) overtage forhandlingen af overenskomster på det offentlige område. For vi har vel ikke fantasi til at forestille os at folkekirken bliver privatiseret?
 
Det vil helt sikkert betyde store ændringer i vores ansættelsesforhold. Vi mener ikke, at tiden er inde til den slags forsøg, og vi vil meget hellere bruge vores kræfter på at udbygge samarbejdet på tværs af hele det folkekirkelige landskab.
 
Se pressemeddelelsen, som de faglige organisationer sendte ud i juni. 
Til top