Forbundet af Kirke-og kirkegårdsansattE
Her er du:
Forside >  Nyheder
Susanne var indplaceret forkert og fik efterbetalt 40.000 kroner
- 25/04/21

Susanne var indplaceret forkert.

Graver Susanne Jensen kontaktede FAKK, fordi hun opdagede, at hun var forkert indplaceret. Det resulterede i en korrekt indplacering og en efterbetaling af manglende løn, pension og feriepenge.
 
Billedtekst: FAKK hjælper medlemmerne med at tjekke lønnen og få rettet eventuelle fejl.
Brødtekst: Susanne Jensen har været ansat som graver ved en kirke i Storkøbenhavn siden 2017. I forsommeren 2020 så hun en oversigt over lønindplacering i FAKK’s medlemsblad.
 
- Det var en meget overskuelig oversigt. Jeg kunne se, at der måtte være noget galt med min løn. For jeg var ikke indplaceret i Storkøbenhavn, som jeg burde være. Jeg havde også mistanke om, at der var andet galt med min løn og kontaktede FAKK, siger Susanne Jensen.
 
I første omgang skulle Susanne sende lønsedler og ansættelseskontrakt ind til Kristina Danielsen, der er faglig sagsbehandler i FAKK.
 
Sagsbehandleren gik i gang med regnestykket
Sagsbehandleren i FAKK kom frem til, at Susanne Jensen var forkert indplaceret, både i forhold til geografi og i forhold til uddannelsesniveau.
 
- Det var i juni 2020, at jeg kontaktede FAKK, og det tog et halvt år, før det hele var på plads, og jeg kunne få min efterbetaling og min korrekte indplacering. Men under hele forløbet var jeg i løbende kontakt med Kristina, som forklarede, hvad der skete, og hvor langt, vi var.
 
- Der var mange involveret, også mit menighedsråd og formanden for menighedsrådene i provstiet. Men alle var positive og indstillet på, at jeg selvfølgelig skulle have den løn, som jeg ifølge overenskomsten var berettiget til.
 
- Jeg har kun ros til Kristina Danielsen og de andre i FAKK, der var inde over. Der var en god kommunikation, og de gjorde et grundigt stykke arbejde. Jeg vil opfordre andre medlemmer til at tjekke, om deres løn er korrekt, og kontakte FAKK, hvis de tror, de får en forkert løn, slutter Susanne Jensen.  
 
Havde en gartneruddannelse
Kristina Danielsen, som er faglig sagsbehandler i FAKK, forklarer, at hendes opgave i sådanne sager er at se alle lønsedler og ansættelseskontrakten igennem og have kontakt til menighedsrådet, medlemmet og landsforeningen af menighedsråd.
 
- Som graver var Susanne Jensen placeret i løngruppe 1, men det var ikke korrekt, fordi hun har en grøn uddannelse og et uddannelsesbevis. Hun hører til i løngruppe 2. Her er startlønnen højere, og der er et større interval i den anden ende af skalaen. Desuden har Storkøbenhavn et højere fikspunkt i forhold til resten af landet, og i forhold til det var Susanne også placeret forkert.
 
- Det med den grønne uddannelse kom først ind i overenskomsten pr. 1. oktober 2018. Her blev det aftalt, at allerede ansatte, der er faglærte, overføres til løngruppe 2, og det skal menighedsrådet sørge for.
 
Kristina Danielsen har følgende gode råd: Kontakt FAKK, hvis du har spørgsmål til din løn.  
Til top