Forbundet af Kirke-og kirkegårdsansattE
Her er du:
Forside >  Nyheder
Skærpende restriktioner udvides til hele landet
- 17/12/20

Skærpende restriktioner udvides til hele landet.

De skærpede coronarestriktioner gælder hele landet fra den 16. december kl. 16 til og med den 3. januar. Læs her hvordan restriktionerne påvirker kirkerne.

Gudstjenester og kirkelige handlinger kan fortsat holdes med de begrænsninger, der allerede er kendt – herunder også begravelser og bisættelser. Man bør naturligvis være yderst opmærksom på at overholde retningslinjerne, herunder arealkrav, mundbind, afstand, udluftning og hygiejne.

Samtidig skal kirkens aktiviteter ses i lyset af situationens alvor, og at vi alle skal omgås færrest mulige mennesker. Derfor opfordrer landets biskopper til, at alle følger regeringens opfordring til at lade alle medarbejdere, der ikke varetager kritiske funktioner, arbejde hjemmefra. Det skal dog sikres, at det fornødne personale til at gennemføre gudstjenester og kirkelige handlinger er til stede. Det enkelte menighedsråd kan konkret overveje, om medarbejdere, hvis opgaver foregår udendørs og ikke indebærer nævneværdig menneskelig kontakt, forsat kan løse disse opgaver.


Aktiviterer aflyses eller udsættes

Hele kulturområdet lukkes ned i hele landet, og biskopperne opfordrer derfor kraftigt til, at alle kirkelige aktiviteter ligeledes aflyses eller udskydes. Dette gælder koncerter, børneaktiviteter, foredragsarrangementer, studiekredse, fællesspisninger, kirkekaffe, og ældreaktiviteter mv.

Konfirmandforberedelse skal desuden foregå virtuelt eller aflyses. 
Her er link til konfirmandcentrets webinar om onlineundervisning

Vær endvidere opmærksom på, at skoler, dagtilbud og uddannelsesinstitutioner anbefales ikke at deltage i julegudstjenester- eller afslutninger.
Læs retningslinjer for en ansvarlig håndtering af corona/COVID-19-tiltag i folkekirken og andre trossamfund (opdateret 9. december)


Sådan kan du bruge din kirke

Der er mange mennesker, som har behov for at komme i kirkens rum for at finde trøst og håb – både ved personlig andagt, ved gudstjenester eller for at tale med en præst. 
Du kan stadig bruge kirken til f.eks.:
  • Gudstjeneste
  • Bøn og andagt
  • Kirkelige handlinger (dåb, bryllup, konfirmation, begravelse og bisættelse)
  • Besøge kirkegården
  • Tale med en præst
  • Online gudstjeneste, andagt mv.
  • Chat med en præst
Tjek din lokale kirkens hjemmeside eller facebook-side for nærmere info.
 
Til top