Forbundet af Kirke-og kirkegårdsansattE
Her er du:
Forside >  Nyheder
Hvordan håndterer vi julen 2020 i Coronaens skygge?
- 11/12/20

Hvordan håndterer vi julen 2020 i Coronaens skygge?

Fællessang i kirken er nok en af de ting, der bliver vanskelige i disse Coronatider.

Vi plejer at have alle landets kirker propfyldte med glade og forventningsfulde og julestemte gæster.
 
Sådan bliver det ikke i år, hvis skal underordne os en masse sikkerhedsrestriktioner, for at sikre, at vi ikke medvirker til at sprede Corona-smitten yderligere.
 
Der bliver helt sikkert brug for både opfindsomhed og fleksibilitet fra alle sider for at få det hele til at forløbe på en måde, så vi alle kan fejre en sikker jul og samtidigt føle, at vi er en del af et fællesskab.
 
Medarbejdere og menighedsråd skal samarbejde
Hvad enten dit sogn har besluttet at gennemføre julens gudstjenester i kirken, eller de har flyttet julegudstjenesten til en anden lokalitet, for eksempel sportshal, skolen eller andet, så kan det kun lykkes, hvis medarbejdere og menighedsråd samarbejder om dette.
 
Men det skal også præciseres at det altid er menighedsrådet/arbejdsgiverens ansvar, at de opgaver, du som medarbejder forventes at udføre, også kan udføres uden at udsætte dig for smitterisiko m.m.
 
Det er selvfølgelig også din opgave som medarbejder at medvirke til at finde de bedste løsninger, og her bliver det selvsagt nødvendigt med en meget tæt dialog på den enkelte arbejdsplads.
 
Så uanset hvor din jul kommer til at foregå, så husk at passe på dig selv, dine kollegaer, familie og alle øvrige, som du kommer i kontakt med. 
Til top