Forbundet af Kirke-og kirkegårdsansattE
Her er du:
Forside >  Nyheder
Nye corona-tiltag for folkekirken og andre trossamfund
- 24/10/20

Nye corona-tiltag for folkekirken

Gældende fra 26. oktober 2020

​I forbindelse med statsministerens pressemøde fredag den 23. oktober 2020 blev en række nye tiltag mod corona/COVID-19-smitte præsenteret. De nye tiltag finder anvendelse fra 26. oktober 2020. Ændringer vedrørende forsamlingers størrelse er indtil videre gældende i 4 uger fra den 26. oktober 2020.

Som udgangspunkt gælder de nuværende regler og retningslinjer for folkekirken og andre trossamfund fortsat i lokaler, som de råder over. Gudstjenester, messer, fredagsbøn, kirkelige handlinger eller lignende kan derfor i langt de fleste tilfælde afvikles som hidtil, men naturligvis med overholdelse af de gældende arealkrav og afstandskrav og med fokus på hygiejne og udluftning.

De nye tiltag betyder dog, at der indføres yderligere begrænsninger for, hvor mange der kan forsamles til udendørs begravelser og bisættelser. Hidtil har forsamlingsgrænsen for udendørs begravelser og bisættelser været 200 personer, men fra mandag sættes det maksimale antal deltagere ned til 50.

Tiltagene får også betydning for andre udendørs aktiviteter i folkekirken og andre trossamfund, hvor deltagerne ikke i al væsentlighed sidder ned med ansigtet i samme retning. Her gælder det generelle forsamlingsforbud, som fra den 26. oktober 2020 sættes ned til 10 personer. Det betyder, at for eksempel planlagte udendørs Halloween- og Allehelgen-optog i den kommende tid ikke vil kunne bestå af flere end ti personer.
I den forbindelse vil retningslinjerne blive redaktionelt ændret, og være tilgængelige hurtigst muligt – tilsvarende vil en opdateret FAQ vil være tilgængelig på www.folkekirkenspersonale.dk hurtigst muligt.

Pressemeddelelse fra Kirkeministeriet om de nye tiltag kan findes her.
 
Til top