Forbundet af Kirke-og kirkegårdsansattE
Her er du:
Forside >  Nyheder
Kort information om "udendørs arbejde"
- 24/03/20

Kort information om ”udendørs arbejde”

Regeringen ændrede den 23. marts 2020 retningslinjerne for offentligt ansatte, hvis opgaver foregår udendørs og ikke indebærer nævneværdig menneskelig kontakt. Denne gruppe af ansatte kan derfor arbejde som normalt, under overholdelse af sundhedsmyndighedernes anvisninger, med blandt andet afstand, se mere på coronasmitte.dk og på dette link https://politi.dk/coronavirus-i-danmark/forlaengelse-af-tiltag-mod-covid-19-i-danmark.

Det betyder, at ansatte på folkekirkens kirkegårde kan udføre de af deres sædvanlige opgaver, som kan udføres udendørs under forudsætning af, at udførelsen af opgaverne kan ske på en sådan måde, at de ansatte ikke har nævneværdig kontakt med andre mennesker og sundhedsmyndighedernes retningslinjer overholdes.

Jeg finder det vigtigt at fastslå at der hermed ikke er indført ”normale tilstande” på kirkegårdene, men at der i allerhøjeste grad skal udvises omtanke og forsigtighed. Men med denne ændring er det nu muligt for de medarbejdere der arbejder udendørs og alene, kan få udført noget af det nødvendige forårsarbejde på kirkegårdene.

Jeg har i dag deltaget i 2 møder hvor vi har drøftet udarbejdelse af retningslinjer for hvordan vi alle kan sikre at hverken os på kirkegården eller brugerne bliver udsat for smitterisiko.

Da det er af stor betydning for os at en sådan vejledning bliver så fyldestgørende og bred som muligt er det aftalt at de faglige organisationer, Biskopperne og Kirkeministeriet så hurtigt som muligt udsender en fælles vejledning. Jeg håber at vi meget hurtigt ser denne vejledning, og at vi alle i fællesskab indtil da passer på hinanden.

De bedste ønsker for Jer alle.
Bjarne Rødkjær 
Til top