Biodiversitetskurset varer 2 dage og afholdes i samarbejde med Roskilde Stift og ZBC.
På nuværende tidspunkt er der 2 kurser i 2025 med fokus på biodiversitet på kirkegården.
Biodiversitet i Anlægsgartnerfaget Amu-nr. 49682 – 2 dage
Den 3.-4. februar 2025 kl. 7-14.24.
Skt. Nikolai Kirkegård, Kirkestræde 2A, 4300 HolbækDen 8.-9. september 2025 kl. 7-14.24.
Østre Kapel, Næstved Kirkegårde, Øster kapelvej 10, 4700 Næstved
På kurset lærer deltagerne, hvordan de kan fremme eller hæmme biodiversiteten i forskellige anlæg og naturtyper ved at kende de elementer, der påvirker den. De får også indsigt i de muligheder og udfordringer, det kan føre med sig.
Nedenstående er de punker der normalt gennemgås på biodiversitetskurserne. Som på tidligere kurser på Roskilde Kirkegård tages der udgangspunkt i kirkegården i arbejdet med emnerne.
Program dag 1
FN-verdensmål
Miljøbeskyttelsesloven – natura 2000
Naturtyper
Økologi og biodiversitet
Økosystemer og biotoper
Fødekæder og net
Levesteder og fødesteder
Praktiske øvelser
Program dag 2
Opsamling fra dag 1
Prøve
Biernes betydning
Bestøvning
Sommerfugle
Konsekvenser
Etablering og drift af blomsterarealer – maskiner og metoder
Afrunding og evaluering
Vigtig info om tilmelding
Alle sogne tilmelder sig direkte via voksenuddannelse.dk med eget CVR-nr. og modtager selv VEU-godtgørelsen, der p.t. udgør ca. 127 kr./timen. Hertil kan søges eventuelle kompetencefonde. Deltagerbetaling opkræves af ZBC.
Holdet er på nuværende tidspunkt lukket, så ingen kan tilmelde sig. Holdet er lukket for, at ZBC sikrer sig, at det kun er medarbejdere på de arbejdspladser, der har en aftale om dette kursus, der kan tilmeldes. På den måde kan andre udefrakommende ikke tilmelde sig.
For at tilmelde nogle til dette kursus skal du derfor kontakte AMU-koordinator Signe Brink Jensen på tlf. 31935637 eller mail sije@zbc.dk, når du sidder foran en computer. Signe vil, når du kontakter hende, åbne op for holdet, så du kan tilmelde dine medarbejdere digitalt via virksomhedens MitID Erhverv. Tilmelding skal foretages så snart, Signe åbner op for kurset.
Det er vigtigt, hvis det er menighedsrådet, der skal betale for medarbejderens deltagelse på kurset, at det så også er menighedsrådet, der kontakter Signe. Det er IKKE medarbejderne selv hver især, der skal kontakte Signe, for så får de selv fakturaen for kurset tilsendt.
Når du har været i kontakt med Signe, så kan du tilmelde dine medarbejdere via dette link til kurset med virksomhedens MitID Erhverv:
Kursus i Holbæk – Tilmeldingsfrist senest den 27. januar 2025
Kursus i Næstved – Tilmeldingsfrist senest den 1. september 2025
OBS! Det er meget vigtigt, at det er de rigtige kursister, der er tilmeldt, som også møder op til kurset.
Du må aldrig slette tilmeldinger på holdet uden at give Signe besked, da holdet altid skal være fyldt op med max antal deltagere for at undgå, at andre udefrakommende kan tilmelde sig.