20. nov. 2022

Ny guide til dialog om trivsel skal styrke det lokale arbejdsmiljø

Man siger, at samtale fremmer forståelsen, og samtaleguiden handler netop om dialog. Guiden kan bruges på medarbejdermødet, og den indeholder konkrete værktøjer til dialog.

Billede til nyheden Ny guide til dialog om trivsel skal styrke det lokale arbejdsmiljø

- Jeg håber, at den nye guide vil blive brugt aktivt lokalt til at sætte gang i dialogen om arbejdsmiljøet. Det skal menighedsråd og medarbejdere gøre sammen, for selv om menighedsrådet har ansvaret for kirkefunktionærernes arbejdsmiljø, og biskop og provst har ansvaret for præsternes arbejdsmiljø, så er det en fælles sag at skabe et godt arbejdsmiljø på arbejdspladsen.

- Samtaleguiden skal bidrage til at styrke den gensidige forståelse for forskelligheder og roller samt respekten for hinanden, og det er vigtigt, også set i lyset af, at der er udfordringer med dette på nogle af vores arbejdspladser, siger Bjarne Rødkjær.

Guiden indeholder 3 temaer
Samtaleguiden er udformet som et værktøj med 3 temaer. Anbefalingen er, at samtalerne både foregår i en større gruppe og 2 og 2.
 
Temaerne er:

  • Sammen om arbejdet
  • Kommunikation og information
  • Trivsel og arbejdsglæde

Sammen om arbejdet
Teamet handler om at bidrage til at løse den fælles opgave. Hvordan foregår samarbejdet på arbejdspladsen, og hvilke faldgruber er der, som kan gøre samarbejdet svært?

Kommunikation og information
Temaet handler om de forskellige kommunikationsformer, hvordan de bliver brugt, hvad fungerer godt, og hvor der går galt.

Trivsel og arbejdsglæde
Temaet tager udgangspunkt i, at opgaverne skal give mening for en selv og for fællesskabet for at skabe arbejdsglæde. Hvordan og med hvem løses opgaverne, og hvad giver energi for den enkelte?

Prøv samtaleguiden af
- Jeg vil opfordre til at prøve samtaleguiden af og se, om den kan understøtte den lokale dialog om arbejdsmiljøet, siger Bjarne Rødkjær.

- Det er så vigtigt, at man trives på sin arbejdsplads, og guiden kan naturligvis ikke stå alene Men den kan forhåbentlig medvirke til, at der bliver en bedre dialog og en større forståelse for hinandens opgaver og kompetencer, så problemer i dagligdagen kan tages i opløbet.

- Er du usikker på, hvordan du kan fremme dialogen, eller fornemmer du, at samtaleguiden nok ikke kommer i brug på din arbejdsplads, så tag fat i din tillidsrepræsentant, arbejdsmiljørepræsentant eller fagforening, så vi kan hjælpe dig.

Her kan du se samtaleguiden

Relaterede nyheder