Forbundet af Kirke-og kirkegårdsansattE
Her er du:
Forside >  Nyheder
Grandækningskursus: Nå, kan man også gøre sådan?
- 24/10/21

Grandækningskursus: Nå, kan man også gøre sådan?

Poul Erik Nygaard har været graver i 12 år, og han glæder sig hvert år til grandækningskurset.

 - Det er meget inspirerende at se, hvordan andre gør. Og jeg har da også selv kunnet lære fra mig. For 7 år siden viste jeg, hvordan jeg bandt gran på net. På den måde kunne jeg sidde indenfor og arbejde i en ordentlig arbejdshøjde og med en kop kaffe ved siden af. Svineriet med grannåle osv. kunne nemt fejes op bagefter, fortæller Poul Erik Nygaard, der er eneste graver ved Vridsted Kirke syd for Skive.
 
- Nogle af de erfarne gravere grinede lidt, for sådan havde de i hvert fald aldrig gjort, og det mente de heller ikke, at de kom til. Men næste år var der alligevel nogle af dem, som kom over til mig og fortalte, at de også var begyndt at binde gran på net. Og sådan kan man jo blive inspireret og klogere, uanset om man eller gammel eller ny i faget.
 
- Det er ikke alle, der har lige stort talent for at lave en flot grandækning. Så vi kan blandt andet blive klogere på, hvordan vi kan sammensætte grannet, så det bliver flot. Hvilke former, vi kan vælge, og ikke mindst, hvordan vi afslutter det pænt, så enderne på grangrenene ikke kan ses.
 
Det er en årlig hyggelig begivenhed
Alle afdelinger har sådan en dag i oktober, hvor medlemmer kan mødes og få ny viden og inspiration til det vigtige arbejde med grandækningen. Og der er meget stor tilslutning fra medlemmerne til dagen.
 
FAKK Viborg afholdt grandækningskursus mandag den 25. oktober hos Kari Bjorvatn Værden Glyngøre Kirkegård. Alle, som deltog på kursusdagen, fik tildelt et gravsted, som skulle grandækkes og pyntes med flotte dekorationer efter bedste evner.
 
- Vi kommer rundt og ser andre arbejdspladser, fordi dagen går på skift fra år til år. Og ud over, at det er en lærerig dag, så er det også ekstremt hyggeligt at møde sine kolleger fra de andre kirkegårde. Jeg går alene på min arbejdsplads, så det er dejligt at være sammen med andre gravere. Derfor er det altid en god dag, siger Poul Erik Nygaard. 
Til top