Forbundet af Kirke-og kirkegårdsansattE
Her er du:
Forside >  Nyheder
Nyt fra Sampension om pensionen ved strejke eller lockout
- 22/03/18

Hvad med pensionen ved strejke eller lockout?

Der indbetales ikke til pensionsordningen for de dage, hvor vi eventuelt bliver berørt af strejke eller lockout. Bliver en konflikt aktuel vil medlemmerne kunne finde information på sampension.dk – samtidig sender vi en digital besked til medlemmerne, som er ansat i kommune, stat eller region. Hvad med forsikringerne?
Ved strejken eller lockout er medlemmerne stadig dækket ved fx sygdom eller død, selvom indbetalingerne til pension reduceres eller stopper i en kort periode.

Får medlemmerne mindre i pension?
Der kommer lidt færre penge ind på medlemmernes ordninger under en konflikt. Så mangler der jo lidt til opsparingen. En mulig konflikt skal dog strække sig lang tid for at have betydelige effekt på dine medlemmers udbetalinger ved pensionering.


Mange glemmer deres pension

2 ud af 10 medlemmer får ikke gennemgået deres pensionsordninger regelmæssigt. Derfor vil Sampension i de kommende måneder kontakte over 7.000 af vore kollegaer på de statslige arbejdspladser. Sampension sender brev til de medlemmer, der ikke har haft kontakt med dem i over 5 år. Her vil de opfordre til at få kigget på pensionen og gerne booke en rådgivning. Det er nemt kan få overblik over pensionen, hvis man logger sig på sampension.dk med dit NemID. Og at man kan ringe til Sampension på telefon 77 55 62 50 og få rådgivning – også om det der kan være svært at forstå.
 

Lave omkostninger – så er der mere til os

Ved indgangen til 2017 indgik Sampension et administrationsfællesskab med Arkitekternes Pensionskasse og Pensionskasse for Jordbrugsakademikere & Dyrlæger. De to pensionskasser havde et klart ønske om at få lavere omkostninger for deres medlemmer. Nu er de to pensionskassers regnskaber for 2017 klar til godkendelse på generalforsamlingerne her i april. Omkostningerne er næsten halveret for hvert medlem på bare et år!
I Sampension betaler medlemmerne fortsat kun 35 kr. om måneden i administration.
 
Til top