Forbundet af Kirke-og kirkegårdsansattE
Her er du:
Forside >  Nyheder
Nyt fra Folkekirkens Arbejdsmiljøråd
- 09/02/18

Nyt fra Folkekirkens Arbejdsmiljøråd

Nyhedsbrev Februar 2018

Det er vinter lidt endnu med frostgrader og sne flere steder i landet.
Vinteren er typisk den periode på året, hvor der ikke er så mange udendørs aktiviteter.
Vi vil derfor opfordre jer til, at I kan anvende tiden på fx at følge op på jeres ”egenindsats” områder:
  • Årlig arbejdsmiljødrøftelse - Har i afholdt den? Har I de kompetencer I har brug for, for at have fokus på det kommende års opgaver? Er der medarbejdere, der har behov for kompetenceudvikling/suppleringskurser?
  • APV - Er det tid for at gennemføre APV? Eller har I punkter på handleplanen fra den foregående APV, der ikke er løst, eller hvor I mangler at følge op på løsningerne? 
  • Eftersyn og gennemgang af tekniske hjælpemidler, håndværktøj, stiger, løftegrej og porte mm. Har I sikret at leverandørens intervaller for eftersyn følges? 
  • Arbejdsstedets indretning – er der god orden, gode pladsforhold til hensigtsmæssige arbejdsstillinger mm. Vil I bruge tiden til at få ryddet op og smide ud, så i har en ordentlig og hensigtsmæssig indretning af arbejdsrummene. 
  • Fra 1. juni 2017 skal alle farlige stoffer og blandinger heraf være mærket efter nye europæiske regler. De eksisterende skal ommærkes med nye hvid/røde faremærker, i stedet for de gamle orange/sorte mærkater. I kan kontakte jeres leverandør af kemikalier, der evt. kan fremsende de nye mærkater. Ellers skal kemikalierne bortskaffes. Se de nye mærkater flg. link: https://www.styrpaastofferne.dk/maerkning/ny_faremaerkning_clp#.Wjp2E9_iaUkk 
Derudover vil vi minde jer om, at Folkekirkens Arbejdsmiljø Rådgivning i den kommende tid udbyder følgende kurser/ suppleringsuddannelser:

Ergonomi i Folkekirken den 28. februar i Sabro hos Landsforeningen af Menighedsråd og den 7. marts i Ågerup Sognegård. http://www.kirketrivsel.dk/indhold/ergonomi-i-folkekirken

Ergonomi i forbindelse med grandækning/-pyntning den 12. marts i Sabro hos Landsforeningen af Menighedsråd, samt løbende hos de enkelte sogne/pastorater, på deres adresser.
http://www.kirketrivsel.dk/indhold/ergonomiarbejdsstillinger-i-forbindelse-med-grand%C3%A6kning-pyntning

Konflikthåndtering og forebyggelse i folkekirken den 7. marts i Sabro hos Landsforeningen af Menighedsråd.
http://www.kirketrivsel.dk/indhold/konflikth%C3%A5ndtering-og-forebyggelse-af-konflikter-i-folkekirken

Mobning i folkekirken – hvordan kommer vi videre den 17. april i Sabro hos Landsforeningen af Menighedsråd og den 2. maj i Ågerup Sognegård.
http://www.kirketrivsel.dk/indhold/mobning-i-folkekirken-%E2%80%93-hvordan-kommer-vi-videre
 
www.kirketrivsel.dk vil FAR’s kommende kurser løbende annonceres.
 
Rigtig god arbejdslyst 
Til top